Kjótský lihovar založili v roce 2014 tři zakladatelé: Noriko Kakuda Croll, David Croll a Marcin Miller. Jejich společná cesta vedla k vybudování jednoho z nejinovativnějších lihovarů na světě. David a Noriko vybudovali značky jako Scotch Malt Whisky Society (SMWS), Arran a Springbank. Také rozjeli podnikání společnosti BrewDog a otevřeli bar v Roppongi v Japonsku. Prosadily řemeslný gin a spolupracovaly se značkami Chase a Sipsmith a rovněž s prémiovými barmany s Fever-Tree. Marcin působil jako... Celý popis
Koupit za 1 246 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
KI NO BI 45.7% 0,7L (karton)
Doprava:
79 Kč
Skladem
1 246 Kč
Koupit za 1 246 Kč
Kinobi Kyoto Dry Gin 45,7% 0,7 l (karton)
Doprava:
69 Kč
Skladem
1 900 Kč
Koupit za 1 900 Kč
KI NO BI Kyoto Dry Gin 45,7% 0,7l (karton)
Doprava:
79 Kč
Skladem
1 508 Kč
Koupit za 1 508 Kč
Ki No Bi Gin 45,7% 0,7l (karton)
Doprava:
157 Kč
Skladem
1 423 Kč
Koupit za 1 423 Kč
GIN KI NO BY KYOTO DRY 45,7% 45,7% 0,7l (Karton)
Doprava:
94 Kč
Skladem
1 399 Kč
Koupit za 1 399 Kč
Popis
Kjótský lihovar založili v roce 2014 tři zakladatelé: Noriko Kakuda Croll, David Croll a Marcin Miller. Jejich společná cesta vedla k vybudování jednoho z nejinovativnějších lihovarů na světě. David a Noriko vybudovali značky jako Scotch Malt Whisky Society (SMWS), Arran a Springbank. Také rozjeli podnikání společnosti BrewDog a otevřeli bar v Roppongi v Japonsku. Prosadily řemeslný gin a spolupracovaly se značkami Chase a Sipsmith a rovněž s prémiovými barmany s Fever-Tree. Marcin působil jako komunikační konzultant ve společnosti Ardbeg, Craigellachie, Glenfiddich a No. 3 Gin. Přispěl do mnoha knih a napsal mnoho článků například pro The Spectator a The Daily Telegraph.
Po vzrušujícím desetiletí měl tým pocit, že je čas na novou výzvu. Jako fanoušci ginu si uvědomili dlouhodobou ambici vybudovat Kjótský lihovar, první v Japonsku, který by se věnoval výhradně výrobě tohoto slavného nápoje. Po dvou letech experimentování a výzkumu byl v říjnu 2016 uveden na trh KI NO BI Kyoto Dry Gin. Vlajková loď se vyrábí pomocí rostlin pocházejících hlavně z prefektury Kjóto a ve spolupráci s nejlepšími kjótskými řemeslníky. Dnes se KI NO BI těší velkému úspěchu po celém světě a získal řadu ocenění z prestižních mezinárodních soutěží destilátů včetně mezinárodního producenta ginu IWSC.
"První japonský gin vyrobený v Kjótu"
KI NO BI („Krása sezón“) je inspirována tradicí a je destilovaný, míchaný a plněný do lahví v Kjótu. Je vyroben v rozpoznatelné suchém stylu, ale s výrazným japonským přízvukem. Vytvořen z japonských rostlin, jako je žlutý yuzu ze severu prefektury Kjóto, dřevní štěpka hinoki (japonský cypřiš), bambus, čaj gyokuro z oblasti Uji a bobule zeleného sanshō (japonské koření). KI NO BI používá rýžový základ a čistou podzemní vodu pocházející ze známé čtvrtě na výrobu saké Fushimi. Ovládající nejen vědu o destilaci, jak to dělali předtím jiní, ale i odvěké umění míchání. Rostliny v tomto ginu rozdělujeme na tyto prvky: základ, citrusy, čaj, bylinky, koření a ovoce a květ a destilát. Pak jsou smíchané v dokonalé harmonii, aby vytvořili charakteristickou příchuť KI NO BI.
Po vzrušujícím desetiletí měl tým pocit, že je čas na novou výzvu. Jako fanoušci ginu si uvědomili dlouhodobou ambici vybudovat Kjótský lihovar, první v Japonsku, který by se věnoval výhradně výrobě tohoto slavného nápoje. Po dvou letech experimentování a výzkumu byl v říjnu 2016 uveden na trh KI NO BI Kyoto Dry Gin. Vlajková loď se vyrábí pomocí rostlin pocházejících hlavně z prefektury Kjóto a ve spolupráci s nejlepšími kjótskými řemeslníky. Dnes se KI NO BI těší velkému úspěchu po celém světě a získal řadu ocenění z prestižních mezinárodních soutěží destilátů včetně mezinárodního producenta ginu IWSC.
"První japonský gin vyrobený v Kjótu"
KI NO BI („Krása sezón“) je inspirována tradicí a je destilovaný, míchaný a plněný do lahví v Kjótu. Je vyroben v rozpoznatelné suchém stylu, ale s výrazným japonským přízvukem. Vytvořen z japonských rostlin, jako je žlutý yuzu ze severu prefektury Kjóto, dřevní štěpka hinoki (japonský cypřiš), bambus, čaj gyokuro z oblasti Uji a bobule zeleného sanshō (japonské koření). KI NO BI používá rýžový základ a čistou podzemní vodu pocházející ze známé čtvrtě na výrobu saké Fushimi. Ovládající nejen vědu o destilaci, jak to dělali předtím jiní, ale i odvěké umění míchání. Rostliny v tomto ginu rozdělujeme na tyto prvky: základ, citrusy, čaj, bylinky, koření a ovoce a květ a destilát. Pak jsou smíchané v dokonalé harmonii, aby vytvořili charakteristickou příchuť KI NO BI.
Parametry
Výrobce | Ki No Bi |
Objem | 0.7 l |
Země původu | Japonsko |
Druh balení | karton |