Zážitková degustační hra Michel Cluizel „Les Sens du Chocolat“ Jedinečná dárková sada, se kterou ovládnete umění degustace čokolád. Kromě 55 vzorků výjimečných plantážních čokolád nabízí 3 různé aktivity pro odhalování a hádání nesčetných chuťových nuancí čokolády. Hra slibuje nezapomenutelné chvíle gurmánské i společenské zábavy i nové znalosti. Ideální jako dárek pro rodiny, přátele, čokoholiky a gurmány, pro všechny, kteří rádi objevují nové obzory a výzvy a rádi se baví. Hra je vhodná pro děti... Celý popis

Koupit za 1 244 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Zážitková degustační hra Michel Cluizel „Les Sens du Chocolat“
Jedinečná dárková sada, se kterou ovládnete umění degustace čokolád. Kromě 55 vzorků výjimečných plantážních čokolád nabízí 3 různé aktivity pro odhalování a hádání nesčetných chuťových nuancí čokolády.
Hra slibuje nezapomenutelné chvíle gurmánské i společenské zábavy i nové znalosti. Ideální jako dárek pro rodiny, přátele, čokoholiky a gurmány, pro všechny, kteří rádi objevují nové obzory a výzvy a rádi se baví. Hra je vhodná pro děti (doporučeno od 5 let) i dospělé, od amatérů po znalce.
Hra je pouze v ANGLICKÉM a FRANCOUZSKÉM JAZYCE. V českém jazyce si můžete stáhnout originální degustační poznámky a umění degustace z Čokobanky.
TIP: Hru můžete hrát znova a znova. Nezbývají-li vám vzorky, stačí doplnit. sadou miničokoládek Cluizel:  Např. sada 40 ks plantážních hořkých, 10 ks Laguna Lait,  10 ks Mangaro Lait, 1 ks Riachuelo Lait nebo si vyberte si sami ze všech miničokoládek Cluizel.
 
Aktivity jsou popsané na několika lákavě ilustrovaných kartách. Provedou vás zážitkem v různých stupních obtížnosti a v ideální sekvenci, která otestuje vaši bystrost, vyzve vaše smysly a polechtá vaše chuťové pohárky! S přáteli, rodinou i sami si vychutnáte 3 následující typy aktivit:

Vícesmyslový ponor: Digitální platforma "Les Sens du Chocolat" vás krok za krokem provede ponořením se do jedinečného prostředí, odkud čokolády pocházejí a prvními okamžiky vícesmyslového zážitku ochutnávání čokolád. (Audiovizualní prezentace je dosažitelná po otevření QR kódu z karty)
Zkoumání: Vyzkoušíte si identifikovat konkrétní chuťové vjemy a tóny každé čokolády tím, že si vybíráte ze seznamu chutí na stránce herní karty.
Použití nových znalostí: Vaším úkolem bude na závěr rozpoznat chuťový profil a tedy i název čokolády, která se skrývá v tajemném čtverečku s otazníkem.

Plantážní čokolády jsou čokolády královské kvality, pocházejících z jediné plantáže a nesou tak jedinečný chuťový otisk. V sadě najdete čokolády hořké i mléčné ze sedmi výjimečných kakaových plantáží světa.
Hořké plantážní miničokoládky:

Mangaro 71% (Madagaskar),
El Jardín 75% (Kolumbie),
Los Ancones 73% (Dominikánská Republika),
Mokaya 75% (Mexiko),
Vila Gracinda 73% (Ostrov Svatého Tomáše),
Riachuelo 70% (Brazílie),
La Laguna 70% (Guatemala)

Mléčné plantážní miničokoládky:

La Laguna Lait 47% (Guatemala)
Riachuelo Lait 51% (Brazílie)
Mangaro Lait 50% (Madagaskar)

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

Mangaro 71%

1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021

El Jardín 75%

bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“
1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

Mokaya 75%:

1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“ 

Vila Gracinda 73%:

bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021

Los Ancones 73%:

zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“

Laguna 70%

1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019

Laguna Lait 47%

bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2019 European Final, kategorie „Plain/Origin milk chocolate bars“

Riachuelo Lait 51%

stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“

Mangaro Lait 50%

bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“

Složení: kakaové boby, cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost : 275 g čokolády
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje
100 g

Energie v kJ
2439

Energie v kcal
584,49

Tuky v g
44,31

    z toho nasycené tuky v g
27,39

Sacharidy v g
32,42

    z toho cukry v g
28,9

Bílkoviny v g
8,4

Sůl v g
0,09
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Michel Cluizel
Druh čokolády hořké
Značka Michel Cluizel