Tmavá horká čokoláda Michel Cluizel Minigrammes Kayambe 72% 1kg Čokoláda ve formě peciček je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány. Čtyři pecičky váží 1g a jejich velikost je optimalizová pro snadné a rovnoměrné rozpouštění. Čokoláda je vytvořená z pečlivě vybrané kombinace různých druhů kakaa z centrální Ameriky, Afriky a Jávy. Jemná, příjemně chuťově vyvážená čokoláda. Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového... Celý popis

Koupit za 1 094 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Tmavá horká čokoláda Michel Cluizel Minigrammes Kayambe 72% 1kg

Čokoláda ve formě peciček je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány. Čtyři pecičky váží 1g a jejich velikost je optimalizová pro snadné a rovnoměrné rozpouštění. Čokoláda je vytvořená z pečlivě vybrané kombinace různých druhů kakaa z centrální Ameriky, Afriky a Jávy. Jemná, příjemně chuťově vyvážená čokoláda.

Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.

Recept na 2 šálky tradiční horké čokolády: 50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek cca 12% neslazené smetany (cca 1 decilitr). Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili případnému připálení.

Složení: kakaová hmota (kakao, kakaové máslo), třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
třtinový cukr místo cukru řepného,
přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost: pytel 1kg

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje
100 g
0,25 g

Energie v kJ
2391
5,98

Energie v kcal
572,01
1,43

Tuky v g
42,66
0,11

    z toho nasycené tuky v g
26,35
0,07

Sacharidy v g
43,72
0,11

    z toho cukry v g
28,93
0,07

Bílkoviny v g
7,57
0,02

Sůl v g
0,02
0
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Michel Cluizel
Hmotnost 1000 g
Druh čokoláda
Typ čokolády hořké