Basmati Rýže Extra Dlouhá Shalamar 5kg (Shalamar Basmati Extra Long Rice) Basmati Shalamar je druh dlouhozrnné rýže, která se pěstuje v oblasti Pandžábu v Pákistánu. Je známá svou jemnou vůní a chutí, stejně jako dlouhými, štíhlými zrny, která zůstávají při vaření oddělená. Rýže basmati Shalamar zraje minimálně 12 měsíců, aby se zvýraznila její přirozená vůně a chuť. Jedná se o vysoce kvalitní rýži, která neobsahuje žádné umělé přísady, konzervační látky ani příchutě. Basmati rýži Shalamar můžete... Celý popis

Koupit za 435 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Basmati Rýže Extra Dlouhá Shalamar 5kg (Shalamar Basmati Extra Long Rice)
Basmati Shalamar je druh dlouhozrnné rýže, která se pěstuje v oblasti Pandžábu v Pákistánu. Je známá svou jemnou vůní a chutí, stejně jako dlouhými, štíhlými zrny, která zůstávají při vaření oddělená. Rýže basmati Shalamar zraje minimálně 12 měsíců, aby se zvýraznila její přirozená vůně a chuť. Jedná se o vysoce kvalitní rýži, která neobsahuje žádné umělé přísady, konzervační látky ani příchutě.
Basmati rýži Shalamar můžete použít k přípravě biryani, pulao, smažené rýže nebo klasické dušené rýže. Tato rýže je přirozeně bezlepková a má nízký obsah tuku, což z něj činí zdravou dietní volbu. Rýže Shalamar Basmati je produktem prvotřídní kvality, který si užívají milovníci rýže po celém světě.Rýži značky Shalamar Foods dovážíme napřímo z rodinné firmy v Pákistánu. Celý proces od nákupu suroviny od farmářů, až po jeho dovoz máme zcela pod kontrolou. U nás tedy máte jistotu, že rýže byla před vývozem řádně zkontrolována a ošetřena proti případným škůdcům a plísním. Naše rýže Shalamar je pravidelně testována na obsah pesticidů a dalších závadných látek. Máte tedy jistotu, že naše Shalamar potraviny splňují všechny požadavky dle nařízení EU a jsou řádně certifikovány. Na Váš stů se dostane pouze potravina nejvyšší kvality, jež zároveň splňuje všechny hygienické a zdravotní normy. 
Složení: 100% basmati rýže extra dlouhá
Skladujte v chladu a suchu
Země původu: Pákistán

Kořeněná basmati rýže s kuřecím masem
Indické biryani mám ráda, ale ne vždy je čas a nálada na přípravu složitých jídel. Tento pokrm je tedy zrychlenou verzí kuřecího biryani z mé kuchařky Život s chutí kari.

1) Na másle ghee zatáhnu pokrájené kuřecí maso. Děrovanou naběračkou vyjmu z pánve a nechám prozatím stranou. Dle potřeby doplním tuk a krátce opeču 1 indický bobkový list tamala, 4 tobolky zeleného kardamomu, 4 hřebíčky a malý kousek skořice.
2) Přidám pokrájenou velkou cibuli, nadrobno usekanou chilli a cibulku nechám zezlátnout. Vmíchám 3 stroužky prolisosvaného česneku a menší lžičku koření od každého: kurkuma, mleté chilli, garam masala. Krátce zarestuji. Vmíchám 3 lžíce bílého jogurtu, pár čerstvých mátových listů (cca 2 lžíce) a osolím dle chuti.Do pánve vrátím maso, zastříknu trochou vody a dusím doměkka.
3) Mezitím vedle v hrnci uvařím 1 hrnek důkladně propláchnuté basmati rýže. Vodu na rýži pouze osolím a přidám trochu oleje. Žádné koření k rýži nepřidávám.Jakmile je rýže hotová a maso měkké, vše promíchám. Zakapu citrónovou šťávou, posypu čerstvými mátovými listy a podávám s plackami čapati, kterými nabírám biryani. Můžete též doplnit kopečkem bílého jogurtu, zejména pokud je jídlo pálivější.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Shalamar